Bevers

Dit is Stuiter. Stuiter is zes jaar en woont in het dorp Hotsjietonia. Stuiter is dol op spelletjes en houdt er van om lekker actief bezig te zijn. Stuiter is altijd vrolijk (soms een beetje té enthousiast) en voor iedereen een echte vriend.

Ben jij tussen de 5 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen en lekker buiten te spelen? Kom dan bij de bevers van de Haagse Waterscouts! Hier doe je allemaal spannende dingen met kinderen di e even oud zijn als jij.

Zaterdag 10 september starten we!! Vanaf die datum kan je iedere zaterdag tot de herfstvakantie een keer binnenlopen om 9.30 uur op de Seinpoststraat 20 samen met je ouders. Je krijgt dan meteen een beverkadootje mee naar huis.

Wat zijn bevers?

Kinderen van 5 tot 7 jaar worden bij Scouting bever genoemd. Bevers spelen in het dorp Hotsjietonia. Aan de hand van dit thema kunnen allerlei zaken worden beleefd en aangeleerd. Bijvoorbeeld via een speurtocht over de natuur, want voor scouting is buitenleven erg belangrijk. Knutselen, schilderen en kliederen zullen de kinderen ongetwijfeld graag doen. Maar ook actievere zaken komen aan bod, zoals sporten en leuke spelletjes. Daarnaast is er ruimte voor expressie, door samen toneel, liedjes en muziek te maken. Ook vrij spelen komt bijna elke zaterdag aanbod.

De Bevers beleven de verhalen door de ogen van stuiter. Doordat zijn karakter niet duidelijk beschreven wordt, kunnen de bevers zich makkelijk in hem verplaatsen. Stuiter is altijd vrolijk, actief en dol op spelletjes. Hij is voor iedereen een echte vriend en ook altijd erg enthousiast, soms zelfs een beetje té. Hij gaat samen met de Bevers op bezoek bij iedereen in het dorp Hotsjietonia.

De Haagse Waterscouts starten najaar 2011 een nieuwe bevergroep. Hiervoor hebben we een leidster gevonden die heel veel ervaring heeft met deze leeftijdscategorie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap den Hollander: 06-13377946 of jaapdh@yahoo.com.