Senioren


De senioren is het onderdeel voor jongens en meisjes van 14 tot 18 jaar.

 

Zomers zitten wij, om het weekeinde, op de Kaag in Leiden. Daar verblijven wij op ons wachtschip de Stormvogel. De jongeren krijgen tijdens zo’n weekeinde volop de gelegenheid om heerlijk te genieten van het water en (zeil)activiteiten die wij organiseren. In de winter zitten wij, elke zaterdag, in ons clubgebouw aan de Seinpoststraat te Scheveningen. Tijdens deze opkomsten werken wij aan ons materiaal, zodat wij daar in de zomer weer gebruik van kunnen maken. Dit wordt afgewisseld met gezellige filmavonden en sport-en spelactiviteiten.

 

Zomers zijn wij bezig met watersport in de ruimste zin van het woord. We zeilen, roeien, kanoen of zwemmen. Onze wateractiviteiten worden ook afgewisseld met activiteiten die op het land plaatsvinden. Niet alleen leren de jongeren verantwoord met het materiaal om te gaan, maar ook zelf te koken en positief met elkaar om te gaan. Ook hebben zij grote inspraak in het programma, de leiding is hierin meer begeleiding dan echt leiding.

 

Zelfstandigheid is belangrijk maar ook in teamverband dingen oplossen komt aan bod. Hierdoor ontstaat er vaak een hele hechte band met de groep en zijn er geen buitenbeentjes. Er zijn vaak mensen die op school buiten de boot vallen, maar in onze groep wel een rechte koers blijven varen. Dus houd je van watersport, wil je mensen leren kennen en houd je van actie? dan is deze groep echt iets voor jou!